Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ОДРЖАН ПОЧЕТНИ САСТАНАК ЗА ПРОЈЕКАТ “РАЗВОЈ СТРУЧНИХ И ОБРАЗОВНИХ КВАЛИФИКАЦИЈА У СКЛАДУ СА ПОТРЕБАМА ТРЖИШТА РАДА”

Датум објаве: 28.08.2019 09:38 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


27. августа 2019. године, у просторијама Министарства финансија, Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи, одржан је кицк-офф (почетни) састанак за пројекат “Развој стручних и образовних квалификација у складу са потребама тржишта рада”. Пројекат је финансиран из Секторског оперативног програма за запошљавање, образовање и социјалну политику 2015-2017 у оквиру инструмента претприступне подршке (ИПА ИИ) и трајаће 24 мјесеца, односно до августа 2021. године.

Свеобухватни циљ овог пројекта је модернизација стручног образовања и оспособљавања и оспособљавање ученика са знањем и вјештинама потребним за цјеложивотно учење и будуц́е запошљавање.

Сврха овог пројекта је:

- подршка развоју и примјени модуларизованих и образовних програма заснованих на резултатима учења заснованих на новим професионалним и квалификационим стандардима;

- побољшање компетенције наставника стручног образовања и стручног усавршавања у стручном и практичном образовању;

- побољшање учења усредсређеног на студенте и практичне наставе и учења.

 
Уговор за реализацију пројекта потписан је са компанијом Партицип ГмбХ из Њемачке, у конзорцијуму са ИНБАС ГмбХ из Њемачке. Укупна вриједност уговора је 441.200,00 ЕУР, од чега финансирање ЕУ чини 85% а национално кофинансирање 15%. Пројекат ће бити имплементиран путем индиректног управљања средствима ЕУ у Црној Гори, гдје је Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи Министарства финансија уговорно тијело.


Почетном састанку су присуствовали представници Министарства просвјете и Центра за стручно образовање. Кључни експерти који ће бити укључени у реализацију наведеног пројекта су имали прилику да детаљније представе планиране пројектне активности, а на састанку је разматран и оквирни план рада за наредни период.