Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Почетни састанак пројекта "Техничка подршка грант корисницима у имплементацији пројеката"

Почетни састанак пројекта "Техничка подршка грант корисницима у имплементацији пројеката"
Датум објаве: 10.09.2019 13:35 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


10. септембра 2019. године, у просторијама Министарства финансија, Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи, одржан је кицк-офф (почетни) састанак за пројекат „Техника подршка грант корисницима у имплементацији пројеката“. Пројекат је финансиран из средстава програма „Секторски оперативни програм за запошљавање, образовање и социјалне политике 2015-2017”, у оквиру Инструмента претприступне подршке (ИПА ИИ) и трајаће 18 мјесеци, односно до фебруара 2021. године. 

Општи циљ пројекта чији ће дио бити овај уговор је повећање капацитета грант корисника, односно институција у сектору науке, истраживања и иновација како би се осигурало ефикасно и ефективно управљање и спровођење ИПА пројеката у оквиру позива за подношење предлога пројеката под називом „Колаборативна грант шема за иновативне пројектне идеје“.

Активности пројекта ће бити усмјерене на остваривање сљедећих резултата:
Повећање капацитета запослених у корисничким институцијама у областима управљања, спровођења као и праћења програма и пројеката финансираних од стране Европске уније.
Унапрјеђење знања корисника грантова у области спровођена пројеката у складу са ЕУ правилима/ПРАГ процедурама.

Уговор за реализацију пројекта потписан је са компанијом Интернатионал Цонсултинг Еxпертисе (ИЦЕ) ЕЕИГ из Белгије. Укупна вриједност уговора је 116.000,00 ЕУР, од чега финансирање ЕУ чини 85%, док је национално кофинансирање 15%. Пројекат ће бити имплементиран путем индиректног управљања средствима ЕУ у Црној Гори, гдје је Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи Министарства финансија уговорно тијело. 

Почетном састанку су поред представника компаније потписнице уговора с једне стране присуствовали представници Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи, Министарства финансија са друге стране, као и представници релевантних институција које чине Оперативну структуру за спровођење наведеног Програма. Током састанка, пројектни тим је детаљније представио пројектне активности, а разматран је и оквирни радни план за сљедећи период.