Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Састанак министра Спајића са шефом представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори

Састанак министра Спајића са шефом представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори
Датум објаве: 16.12.2020 15:54 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Министар финансија и социјалног старања, мр Милојко Спајић, састао се данас са шефом представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори, г. Хуаном Сантандером.

Током данашњег разговора министар Спајић је указао на допринос који Представништво УНИЦЕФ-а за Црну Гору  пружа на побољшању положаја и унапређењу заштите права дјеце у Црној Гори. 

Сантандер је упутио честитке министру Спајићу поводом ступања на дужност и истакао значајну улогу Министарства финансија и социјалног старања у спровођењу Програма УНИЦЕФ-а за Црну Гору.

Такође, указао је на постојање два основна проблема: сиромаштво дјеце и насиље над дјецом.

Намјера министра Спајића је да се сиромаштво дјеце ријеши кроз увођење дјечијег додатка за свако дијете у најскоријој будућности. Министар Спајић је предложио да се формира специјална јединица која би била састављена од припадника полиције и сектора безбједности који би уз запослене из сектора за социјалну и дјечију заштиту помогли у рјешавању проблема, насиља над дјецом.Такође се разговарало о будућим правцима дјеловања у циљу јачања стручних капацитета Центара за социјални рад у циљу ефикасне подршке најугроженијој дјеци и породицама.
 
На састанку се разговарало о наставку и унапређењу досадашње сарадње између Министарства финансија и социјалног старања и Представништва УНИЦЕФ-а у Подгорици.

Саговорници су договорили интензивну комуникацију и заједничко дјеловање на промоцији и заштити права дјетета.