Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Спајић – Гашпарикова: Најављене даље заједничке активности усмјерене на смањење сиромаштва и даљу реформу система социјалног старања

Спајић – Гашпарикова: Најављене даље заједничке активности усмјерене на смањење сиромаштва и даљу реформу система социјалног старања
Датум објаве: 30.12.2020 17:39 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Министар финансија и социјалног старања, мр Милојко Спајић састао се са сталном представницом Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Црној Гори, Даниелом Гашпариковом

Министар Спајић је нагласио да је за Црну Гору од посебне важности то што за партнера има УНДП у реализацији политика у областима као што су управљање јавним финансијама, социјално старање и дјечија заштита.

Гашпарикова је честитала министру недавно именовање на функцију и истакла да ће ,,УНДП наставити да пружа подршку Црној Гори у дијелу спровођења програма побољшања управљања јавним финансијама као једне од кључних области реформе јавне управе''.

Саговорници су разговарали о Информационом систему социјалне заштите – тзв. Социјалном картону, као и потреби да се материјална давања усмјере на што ефикаснији начин, како би имала већи ефекат на смањење сиромаштва и социјалне угрожености. Најављен је нови пројекат ,,Реформа система вјештачења инвалидитета'', без којег реформа система социјалног старања не може бити заокружена. 

Током разговора, истакнут је значај спречавања и сузбијања родно заснованог насиља и насиља у породици, као и сузбијања сиромаштва.

Спајић и Гашпарикова су изразили обострано задовољство досадашњом сарадњом Министарства финансија и социјалног старања и УНДП-а на плану реализације значајних пројеката, а најављене су даље заједничке активности усмјерене на смањење сиромаштва и даљу реформу система социјалног старања и реформу управљања јавним финансијама.