Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ТоМонтенегро – ОВЕ НЕДЈЕЉЕ ТЕНДЕР ЗА КОНСУЛТАНТА

Датум објаве: 19.01.2021 17:06 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Предани рад тима Владе Црне Горе који је ангажован на покретању нове националне авио компаније показује резултате. “Имајући у виду напредак који смо даноноћним радом остварили када је “ТоМонтенегро” у питању, ове недјеље прелазимо у другу фазу стављања нове националне авио компаније у погон, па ће бити расписан међународни тендер за консултанта” изјавио је министар финансија и социјалног старања мр Милојко Спајић.

 

Министар Спајић још једном се осврнуо на нетачне наводе у појединим медијима у вези са избором консултанта. “С обзиром на новонасталу ситуацију у нашој земљи, неминовно је да смо контактирани од стране немалог броја консултаната када је ријеч о горућим темама. Заступљеност информација и вијести о оснивању нове националне авио компаније је на нивоу свјетских медија изазвала велику пажњу, те је природан слијед и интересовање релевантних особа и институција за дато питање. Истаћи ћу још једном - транспарентност и домаћинско пословање два су основна принципа у раду ове Владе и они ће и у овом случају бити примијењени.”

 

Из Владе је још једном потврђено да још увијек није ангажован консултант по горепоменутом питању. Наглашено је да ће се сви процеси ангажовања водити транспарентно и професионално. Такође, за разлику од претходне Владе, водићемо рачуна да цијена ангажовања буде минимална за однос дате услуге и квалитета који добијамо.

 

Као што знате, ова Влада је, и на свом примјеру, у оквиру наших министарстава, показала да је орјентисана на повратак мозгова из иностранства у нашу земљу. Квалитетом и квантитетом стручњака који се јављају из дана у дан се поносимо, као и њиховим доприносом у овим историјским промјенама за наше друштво.