Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Интензивирати сарадњу са НВО/НВУ која се баве хуманитарним дјеловањем

Интензивирати сарадњу са НВО/НВУ која се баве хуманитарним дјеловањем
Датум објаве: 11.02.2021 15:08 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Државни секретар у Министарству финансија и социјалног старања, Јанко Одовић, састао се данас са представницима Невладиног удружења „Жене Бара“, како би размијенили мишљења о систему социјалне заштите.

На састанку је оцијењено да је неопходно интензивирати сарадњу између државних инситуција, нарочито Центара за социјални рад, и невладиних организација и удружења која се баве хуманитарним дјеловањем.

„Влада Црне Горе и Министарство финансија и социјалног старања у организацијама цивилног друштва виде своје партнере. Наше Министарство мора тијесно да сарађује са свим невладиним организацијама и удружењима која се баве хуманитарним радом и на тај начин помажу најугроженијим категоријама становништва. Ви сте ти који имају реалну слику са терена, а ти подаци су кључни за пружање социјалних услуга. Ваш рад је од немјерљивог значаја за грађане који су у стању социјалне потребе и неопходно је да заједно радимо на унапрјеђењу социјалне правде у нашој држави“ нагласио је државни секретар Одовић.

Представнице Невладиног удружења „Жене Бара“ упознале су државног секретара са детаљима свог рада и изнијеле предлоге за унапрјеђење положаја социјално угрожених грађана Бара. Истовремено, оне су саговорника информисале о проблемима са којима се суочавају у свом дјеловању.

Државни секретар Одовић истакао је да Министарство финансија и социјалног старања, у сарадњи са својим партнерима, тренутно спроводи анализу система социјалне заштите, након чега ће се приступити реформи истог. Оцијенио је да организације цивилног друштва могу бити од велике помоћи у унапрјеђењу социјалног картона. Такође, он је нагласио да ће се покренути иницијатива да се невладине организације и удружења и формално укључе у рад Центара за социјални рад.