Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Извјештавање, статистика и пословна аналитика (БИ) – услуге социјалне и дјечије заштите

Извјештавање, статистика и пословна аналитика (БИ) – услуге социјалне и дјечије заштите
Датум објаве: 19.02.2021 10:40 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Практична обука за генерисање статистике, извјештавање и пословну аналитику за услуге социјалне и дјечије заштите, кроз БИ модул (Модул за пословну аналитику) Информационог система социјалног старања (е-Социјални картон) одржана је он-лине.  

Обуци је присуствовало преко 50 учесника којима је достављено и практично Упутство, а обуку је одржала Ида Колиновић, Директорат за информатику и аналитичко-статистичке послове Министарства финансија и соцјалног старања, која ће учесницима обуке по потреби, пружати континуирану подршку у њиховом свакодневном раду у ИССС-у.

Циљ радионице је био да се за запослени у центрима за социјални рад и у Заводу за социјалну и дјечију заштиту обуче за послове генерисања статистике, извјештавања и пословне аналитике а које ће им служити у свакодневном раду - одговор на захтјеве за достављање података о услугама социјалне и дјечије заштите (вођење случаја, смјештај у ЈУ социјалне и дјечије заштите, насиље у породици, старатељство, породични смјештај - хранитељство, вршњачко насиље, итд.), за израду унифицираних годишњих Извјештаја о раду цетнара, за праћење правовремености и квалитета података и поступања у предметима вођења случаја, али и за праћење социјалних трендова и радног учинка стручних радника – водитеља случаја. Уз наведено, БИ служи и као основни алат за креирање социјалне политике засноване на поузданим, свеобухватним подацима.  

Поред БИ обуке за запослене у центрима за социјални рад, одржана је раније, 24.11.2020. године и БИ обука за запослене из ЈУ социјалне и дјечије заштите - Дома старих “Грабовац” Рисан, Дома старих “Бијело Поље”, Дома старих “Пљевља”, Завода “Комански мост”, Дјечијег дома “Младост”, Бијела и Центра за дјецу и младе “Љубовић”. Учесници ове обуке су били стручни радници социјалне и здравствене службе у поменутим јавним установама за смјештај корисника.