Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Спајић - Прескер: Додатно унаприједити сарадњу између Црне Горе и Словеније

Спајић - Прескер: Додатно унаприједити сарадњу између Црне Горе и Словеније
Датум објаве: 23.02.2021 13:49 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


„Влада Црне Горе и Министарство финансија и социјалног старања предано раде на проналажењу системских рјешења за проблеме које смо затекли. На почетку мандата смо суочени са озбиљном кризом финансијске ликвидности у држави, коју смо успјешно превазишли емисијом обвезница, а сада радимо на предлогу програмског буџета, који ће дати велики допринос транспарентности читавог финансијског система”, изјавио је министар финансија и социјалног старања, мр Милојко Спајић, на састанку са амбасадором Републике Словеније у Црној Гори, Њ.Е. г. Грегором Прескером.

Амбасадор Прескер нагласио је да Словенија снажно подржава процес интеграција Црне Горе у Европску унију (ЕУ).
„Словенија и Црна Гора имају развијену значајну сарадњу у многим секторима. Наш циљ је да у наредном периоду оснажимо сарадњу у области привреде, дигитализације и социјалног старања. Словенија је, на основу својих знања и искустава, спремна да пружи сваку врсту подршке у развоју Црне Горе“, истакао је амбасадор Прескер.

Саговорници су се сагласили да је регионална сарадња од великог значаја, те да треба радити на унапређењу сарадње између Црне Горе и Словеније.

,,Наш циљ је да Црну Гору учинимо конкуретном на међународном тржишту, али и да привучемо што већи број озбиљних и реномираних страних инвеститора“, нагласио је министар Спајић.