Manja slova Veća slova RSS

>

Spajić - Presker: Dodatno unaprijediti saradnju između Crne Gore i Slovenije

Spajić - Presker: Dodatno unaprijediti saradnju između Crne Gore i Slovenije
Datum objave: 23.02.2021 13:49 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


„Vlada Crne Gore i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja predano rade na pronalaženju sistemskih rješenja za probleme koje smo zatekli. Na početku mandata smo suočeni sa ozbiljnom krizom finansijske likvidnosti u državi, koju smo uspješno prevazišli emisijom obveznica, a sada radimo na predlogu programskog budžeta, koji će dati veliki doprinos transparentnosti čitavog finansijskog sistema”, izjavio je ministar finansija i socijalnog staranja, mr Milojko Spajić, na sastanku sa ambasadorom Republike Slovenije u Crnoj Gori, Nj.E. g. Gregorom Preskerom.

Ambasador Presker naglasio je da Slovenija snažno podržava proces integracija Crne Gore u Evropsku uniju (EU).
„Slovenija i Crna Gora imaju razvijenu značajnu saradnju u mnogim sektorima. Naš cilj je da u narednom periodu osnažimo saradnju u oblasti privrede, digitalizacije i socijalnog staranja. Slovenija je, na osnovu svojih znanja i iskustava, spremna da pruži svaku vrstu podrške u razvoju Crne Gore“, istakao je ambasador Presker.

Sagovornici su se saglasili da je regionalna saradnja od velikog značaja, te da treba raditi na unapređenju saradnje između Crne Gore i Slovenije.

,,Naš cilj je da Crnu Goru učinimo konkuretnom na međunarodnom tržištu, ali i da privučemo što veći broj ozbiljnih i renomiranih stranih investitora“, naglasio je ministar Spajić.