Manja slova Veća slova RSS

>

Odović u izjavi za RTCG: ''Od svih nas zavisi!''

Datum objave: 05.03.2021 10:57 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


„U ovom trenutku, jedino poštovanje mjera, jedino nošenje zaštitnih maski, može nas sve spasiti da ne nastane potpuni kolaps. Ovo je poslednji korak prije lokdauna, što bi potpuno promijenilo život ljudi i zaustavilo cijelu ekonomiju. Zdravlje je najvažnije, ali ni ekonomija ne smije da stane. Još jednom apelujem na građane da poštuju mjere. Od svih nas zavisi!“ apelovao je državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Janko Odović, u izjavi za Televiziju Crne Gore.

On je naglasio da država i medicinski radnici daju sve od sebe, kao i da je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, u skladu sa svojim nadležnostima, obezbijedilo sredstva za sve vakcine do kojih Crna Gora može doći na legalan način.

Takođe, Odović je potvrdio da je izlazak pripadnika Vojske na ulice u potpunosti u skladu sa Ustavom i Zakonom o Vojsci Crne Gore, imajući u vidu njenu misiju da pruža pomoć institucijama i građanima u kriznim situacijama.

„Zahvaljujem i Vojsci Crne Gore, Upravi za inspekcijske poslove i Upravi policije na brzoj organizaciji. Poštujmo mjere!“ istakao je on.