Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министри Милатовић и Спајић састали су се са предсједавајућим Савјета министара БиХ Зораном Телгетијом

Министри Милатовић и Спајић састали су се са предсједавајућим Савјета министара БиХ Зораном Телгетијом
Датум објаве: 28.04.2021 20:18 | Аутор: мек

Испис Штампај страницу


Током радне посјете Сарајеву, министар економског развоја мр Јаков Милатовић и министар финансија и социјалног старања мр Милојко Спајић састали су се са предсједавајућим Савјета министара БиХ г-дином Зораном Телгетијом са којим су разговарали о оснаживању односа и јачању сарадње ове двије државе.

Телгетија је исказао велико задовољство посјетом министара, истичући да су односи између Црне Горе и Босне и Херцеговине више него пријатељски и да је потребно интензивирати сарадњу. У том циљу је и упутио позив премијеру Црне Горе Здравку Кривокапићу да дође у званичну посјету БИХ.

Министар Милатовић указао је на побољшање епидемиолошке ситуације у Црној Гори:

“Црна Гора је посвећена јачању регионалне сарадње у свим областима од обостраног интереса. Јачање економских веза, туризма, као и инфраструктурни пројекти од великог су значаја за наше државе! Ваши грађани су више него добродошли у нашу земљу и ове године за њих наше границе биће отворене”

“Гдје постоји политичка воља успјешна сарадња је више него загарантована. У овом случају у обострану вољу смо се увјерили тако да ће ускоро слиједити и операционализација наших договора” казао је Спајић.

Милатовић, Спајић и Телгетија су у конструктивној атмосфери размијенили искуства о кључним темама, изазовима са којима се суочавају ове двије државе и превазилажењу кризе изазване коронавирусом.

Министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић и министар економског развоја Јаков Милатовић састали су се раније данас са предсједавајућим Предсједништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком, као и са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и премијером Републике Српске Радованом Вишковићем.

Министарство економског развоја